BAKANO sphere

Handcraft

Upcycle

Love

fun

About BAKANO

BAKANO design er et latinamerican-nordic taske brand. Vi et alternativ til den herskende “brug-smid-ud-kultur” fordi vi arbejder for at nedsætte ressourcespild ved at upcycle læder. Vi syr af brugte lædersofaer, aflagte skindjakker og processrester fra læderindustrien. Vi giver nyt liv til disse kasserede materialer ved at omdanne dem til lækre tasker i elegante og klassiske design. Vores tasker er solidt og holdbart håndværk, som holder år efter år.

Vi går stærkt ind for at mindske ressourcespild, og forlænger produkters levetid ved at lave alle former for reparationer og omsyninger af tasker, tøj og andet i skind.

 

BAKANO design er slow-fashion. Vores Made-to-order tasker er håndlavede på vores værksted i Danmark. Vi laver selv alle designs, med fokus på funktionalitet og kvalitet. Det er også muligt at få specialdesignet din helt egen unika-model hos os.

 

Vi arbejder målrettet for den grønne omstilling og lægger stor vægt på videndeling. Derfor afholder vi foredrag, workshops og kompetenceforløb med fokus på cirkulær økonomi.

 

Vi bruger alt det vi har lært på vores grønne virksomhedsrejse som udgangspunkt for vores teambuilding-events og faciliterer forandringsprocesser i virksomheder og organisationer med cirkulære strategier.

co-founder

Astrid Ågot Nielsen

Astrid har en kommunikations-baggrund og solid erfaring med at facilitere processer for både små og store grupper. Hun har en brændende passion for cirkulær økonomi og grøn omstilling. Astrid har ansvar for alle vores videndelings aktiviteter, workshops og afholder teambuilding events og forankringsforløb for både små og store virksomheder. Det er også hende som står for at lave alle samarbejder – bla. virksomheds co-labs hvor vi hjælper virksomheder med at håndtere eget tekstil affald på en meningsfuld måde. 

bakano design astrid
Wilmar Neto Carvajal

Wilmar Nieto Carvajal

Wilmar er hænderne bag BAKANO. Han har en kreativitet og en erfaring med “knaphed” som gør ham i stand til at designe ud fra de ressourcer han har til rådighed.

Wilmar designer og syr alle BAKANOs produkter. Han er uddannet modedesigner i Colombia hvor han kommer fra. Han har mere end 25 års erfaring med produktion og reparation af lædervarer, og har drevet virksomhed med håndlavede lædervarer både i Colombia og Spanien.

Wilmar udvikler hele tiden nye ideer og designs, og lader sig inspirere af de materialer og ressourcer han har til rådighed. Det kan være en slidt og aflagt læderjakke som bliver til en klassisk håndtaske, eller spænderne fra et par sko som giver lukningen på skuldertasken et nyt look.

Navnet BAKANO kommer fra det colombianske ord bacano som bruges til en positiv beskrivelse af ting, personer, situationer etc. Ordet betyder alt mellem “super godt”, “fedt”, “cool”, “smart”, “lækkert”, “sympatisk”

Co-founder

Lad dig inspirere af vores lækre bæredygtige håndværk

På shoppen kan du købe vores skønne bæredygtige tasker. Du er også altid velkommen til at kontakte os hvis du har særlige ønsker til en taske eller tøj. Har du en gammel lædersofa eller en skindjakke du ikke bruger mere så lad os sy den om til en lækker taske – vi kan også give tøj en make-over så det bliver lækkert igen. Vi udfører både reparationer og transformationer, og vi syr gerne unika-design og laver tøj på bestilling.