fbpx


Håndlavede tasker og accessories i upcycled læder

På vores værksted i Roskilde forvandler vi gamle sofaer og slidte jakker til lækkert design

Bæredygtighed

BAKANO design er et alternativ til den herskende "brug-smid-ud-kultur". Vi arbejder for at nedsætte ressourcespild ved at genanvende kasserede produkter. Vi syr af gamle lædersofaer, aflagte skindjakker og andet restmateriale. Vi giver nyt liv til disse kasserede materialer ved at omdanne dem til lækre tasker i elegante og klassiske design. Vores tasker er solidt og holdbart håndværk, som holder år efter år.
Vi går stærkt ind for at mindske ressourcespild, og forlænger produkters levetid ved at lave alle former for reparationer og transformationer af tasker, tøj og andet i skind.

Håndværk

BAKANO design er slow-fashion. Alle vores tasker er håndlavede på vores værksted i Danmark. Vi laver selv alle designs, med fokus på funktionalitet og kvalitet. Det er også muligt at få specialdesignet din helt egen unika-model hos os. 

Design

Vores design er klassiske og elegante med få men velvalgte detaljer. Alle design har fokus på funktionalitet. 

Bag BAKANO står Wilmar Nieto og Astrid Ågot. Tilsammen har vi en stor passion for bæredygtighed og lækkert design. Alle vores produkter er designet og håndlavet på vores værksted hvor vi bor.
Wilmar Nieto fra BAKANO design

Wilmar Nieto Carvajal

Wilmar er hænderne bag BAKANO. Han har en kreativitet og en erfaring med “knaphed” som gør ham i stand til at designe ud fra de ressourcer han har til rådighed.

Wilmar designer og syr alle BAKANOs produkter. Han er uddannet modedesigner i Colombia hvor han kommer fra. Han har mere end 25 års erfaring med produktion og reparation af lædervarer, og har drevet virksomhed med håndlavede lædervarer både i Colombia og Spanien.

Wilmar udvikler hele tiden nye ideer og designs, og lader sig inspirere af de materialer og ressourcer han har til rådighed. Det kan være en slidt og aflagt læderjakke som bliver til en klassisk håndtaske, eller spænderne fra et par sko som giver lukningen på skuldertasken et nyt look.

Navnet BAKANO kommer fra det colombianske ord bacano som bruges til en positiv beskrivelse af ting, personer, situationer etc. Ordet betyder alt mellem “super godt”, “fedt”, “cool”, “smart”, “lækkert”, “sympatisk”

Co-founder

co-founder

Astrid Ågot Nielsen

Astrid har en brændende passion for bæredygtighed. Både ressource-mæssig bæredygtighed og social bæredygtighed. Astrid står for at lave alle samarbejder – bla. virksomheds co-labs hvor vi hjælper virksomheder med at håndtere eget tekstil affald på en meningsfuld måde. 

Astrid fra BAKANO design

Lad dig inspirere af vores lækre bæredygtige håndværk

På shoppen kan du købe vores skønne bæredygtige tasker. Du er også altid velkommen til at kontakte os hvis du har særlige ønsker til en taske eller tøj. Har du en gammel lædersofa eller en skindjakke du ikke bruger mere så lad os sy den om til en lækker taske – vi kan også give tøj en make-over så det bliver lækkert igen. Vi udfører både reparationer og transformationer, og vi syr gerne unika-design og laver tøj på bestilling.